Fruitautomaat

AFruitA

Als je problemen gaat krijgen met lezen, dan kan je gaan denken aan een prothese die bestaat uit twee jampotjes aan weerszijden van de neus. Maar ik denk een slimmere oplossing te hebben gevonden: Ik koop gewoon een grotere mobiel. Staat kek én valt minder op als je maar een grote handtas meeneemt.

Ik ben nogal fan van dat aangevreten stukje wit fruit en ik besloot dan ook de Americain dream winkel in de Hofstad met een bezoek te vereren. Bij het betreden van het statige pand in de Pazzage zie ik dat deze stoere store nagenoeg leeg is op wat kekke speeltjes na. De rest van de space wordt opgevuld door een overload aan, in blauwe shirtjes gestoken, verkopers met een AIpad op de arm.

De vorige keer dat ik een foon scoorde, deed ik dat in XXX want alleen die had een Vruchten Mekka. Ik werd er op een suikerzoete Amerikaanse manier geholpen. Kunstkopje dit, Kunstkopje dat. Had je nog hier aan gedacht, Kunstkopje? En die luiden daar hadden mij zo goed geholpen zo’n twee jaar geleden, dus dan probeer je het nog een keer in de fijne stad achtûhr du duinûh. Toch?

Nou – Maui – Nie! – ‘Sim only? Nee, doen we niet meer.’ – ‘Maar het staat op dat kaartje hier?’ – ‘Nee, sorry dat is sinds kort. U kunt hier om de hoek bij de foonwinkels langs’ – ‘Screen protector? Ja, hebben we. Aanbrengen? Nee, doen we niet meer. Want als we het verkeerd doen zijn wij aansprakelijk voor een nieuwe.’ – ‘Huh?’ – ‘Maar u kunt hier om de hoek naar een concurrent, die hebben zo’n stofvrije machine.’ Er komt een joch in blauw shirt langssjokken: ‘Kunstkop?’ – ‘Ja?’ – ‘Hier je nieuwe aaIfoon’ en stopt mij een witte doos in mijn handen. De blackbox van de verkoper verandert letterlijk met een handomdraai in een pinautomaat.

Dan wordt ik, met doos, overgedragen aan een ander blauw shirt die bij de bordjes ‘Personalise Your Device’ hoort: ‘Dit is Kunstkopje en die heeft net een heeele mooie AIfoonsespluss gekocht.’ – ‘Gefeliciteerd Kunstkopje! Ga lekker zitten en regel je toestel zelf in. Ik heb namelijk maar weinig tijd en het is druk.’ Er staat naast mij een meisje met een nieuwe laptop en verder niemand. Verderop staan drie blauwe T-shirts elkaars schermpjes te bevingeren. Ook druk wed ik. Ik kuier uiteindelijk met dichte doos de elektronica tempel uit en verbaas mij dat er zo weinig klantenservice geboden wordt bij deze duur betaalde items.

Dan toch nog even bij een winkel binnen voor een simmetje. Ik leg uit dat ik net bij de fruitautomaat om de hoek een witte doos met inhoud heb gekocht. Ik heb alleen nog een sim nodig want die doen ze daar niet. ‘Waarom heeft u dát nou gedaan?! We hebben hier geweldige aanbiedingen, met leasecontract… en…. Bzwtzzzzwwwt… korting… sssshhrrrgg… alles in één… kkkrrrrrttt…’ – Ze stopt omdat ze ineens mijn aandachtstoornis opmerkt: ‘Is er iets?’ – ‘Ja, ik heb het toestel al, ben hier voor een Sim…. ONLY.’ Er rolt na wat vragen een veel te hoge prijs voor veel te weinig uit. Ik bedank en ga op weg naar huis.

Thuis probeer ik het toestel formaat koelkast te bewegen om hetzelfde te doen als mijn oude. Maar dat vertikt ie ten enen male: Dan weer zijn er foto’s en video’s weg, dan staat er ineens meuk op die ik in geen jaren meer gebruik en dan zijn er weer andere bestanden op de loop. Om de haverklap schreeuwt het ding om wachtwoorden en die zitten in dat andere ding, maar daar ligt de sim only uit….

Ik denk dat ik maar een bril ga aanschaffen

Over Kunstkopje

Verwondering en humor gebruik ik als uitgangspunt om de wereld begrijpelijk te maken. Door het woordgeknutsel wil ik daardoor wel eens uit de bocht vliegen. Maar u mag mij dan weer op weg helpen. Vind U mijn blogs leuk? Delen mag altijd... Enjoy
Dit bericht werd geplaatst in Dagelijkse dilemma's en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Fruitautomaat

  1. Carlo zegt:

    Haha, wat doen we onszelf toch allemaal aan he……

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s