Zij-die-niet-genoemd-mogen-worden

Rutbootreg

Worstdomstad heeft een station waar veel reizigers zich van en naar spoedden, soms om naar het werk te gaan en soms komen ze naar een feest met de naam Silvester. Samen vieren is dáár het mooiste. Rond middernacht luiden de klokken van de Dom en worden met vuurwerk de dementors op een afstandje gehouden. Buiten op het plein dan, binnen is te gevaarlijk.

Toen het jaar op kantelen stond, kwamen er veel dreuzels naar Worstdomstad. Vrije dreuzels die, vanwege een historie aan gelijke kansen, onbekommerd mogen genieten van feesten. Toch worden deze dreuzels vaak belaagd omdat zij regelmatig nog aangemerkt worden als minderwaardig. Eigenlijk hadden ze al moeten weten dat zij er dan om vragen om lastig gevallen te worden. Een eervolle dreuzel kijkt wel beter uit dan aanstoot te geven.

Op het plein hadden zich zij-die-niet-genoemd-mogen-worden verzameld. Een donkere massa waar de uitgestrektheid in de duistere nachtelijke uren verloren gaat. Ze had een plan: gezamenlijk de dreuzels fouilleren en en passant wat zakken rollen. Er was heel wat boterbier genuttigd en dat geeft moed om krachtige daden te kunnen inzetten.

En zo geschiedde. Zij-die-niet-genoemd-mogen-worden doken op, fouilleerden van boven en onderen en vierden hun feestje. De dreuzels die het overkwam hadden geen middelen meer om ergens heen te gaan. Daar sta je dan: geschokt, beschaamd en alleen.

De orde van tovenaars, die toezicht moest houden op het goede verloop van het feest, had geen antwoord: ‘Wij zijn met te weinig’ en ‘Wij kunnen ze niet goed zien’. Zij-die-niet-genoemd-mogen-worden werden door de dreuzels beschreven als donker van kleur en donkerharig. Maar die drinken toch geen boterbier? Zouden het dan toch de eigen zwarte magiërs zijn? Of zijn ze op een idee gebracht door de blond geverfde Lucius Malfidus? In Waterland verderop heeft hij geopperd dat Zij-die-niet-benoemd-mogen-worden door hem op het idee zouden kunnen zijn gekomen dat zij dreuzels willen fouilleren.

Het ministerie van tovenarij overlegde met de orde van tovenaars, die orde had moeten houden, om vooral niets te zeggen. Zij-die-niet-genoemd-mogen-worden mochten zeer zeker niet benoemd worden. Zij hadden het namelijk al zo zwaar, ze kwamen van ver en ze hadden al zoveel meegemaakt. En zo zegt Dorothea Omber van Worstdomstad dat de dreuzels op het eerstvolgende feest maar een armlengte afstand moeten houden. Of helemaal niet meer moeten komen.

De Rita Pulper van De Ochtendprofeet en andere media berichtten over de meldingen van gefouilleerde dreuzels. Het zijn er eerst 60, dan 90 en dan 109. Maar andere reporters schrijven er ook op los: Zij-die-niet-genoemd-mogen-worden zijn helemaal niet de boosdoeners! Het is daar in Worstdomstad altijd al een zooitje! En er zijn altijd dreuzels die iets melden om maar aandacht te krijgen.

Harry Potter heeft in Waterland per bootje inmiddels Angela Droebel en andere machtige tovenaars ontvangen. Er moet dringend gesproken worden over Zij-die-niet-genoemd-mogen-worden… Moeten ze naar Azkaban of kunnen ze naar Verweggistan?

En toen was het verhaaltje uit? Of kunnen hier nog zes delen over geschreven worden? Wat zou volgens u het plot moeten worden?

Ik ga niet voor de Nobelprijs voor de literatuur maar die van wereldvrede. Maar de vraag blijft: hoe?

 

 

Over Kunstkopje

Verwondering en humor gebruik ik als uitgangspunt om de wereld begrijpelijk te maken. Door het woordgeknutsel wil ik daardoor wel eens uit de bocht vliegen. Maar u mag mij dan weer op weg helpen. Vind U mijn blogs leuk? Delen mag altijd... Enjoy
Aside | Dit bericht werd geplaatst in Cultuurlijk, Dagelijkse dilemma's, Serieus, Werelds en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zij-die-niet-genoemd-mogen-worden

  1. Rob Alberts zegt:

    Blijf doorschrijven.

    Vriendelijke groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s