Kunstkopdetrein Florence I

Utrecht CS

Utrecht CS

Het is best moeilijk om aan het schrijven te blijven als je graag humorvol tegen deze aardkloot aan wil blijven kijken. De wereld is inmiddels een strijdperk waar geknokt en gedreigd wordt met het ontmantelen van Sint en het witwassen van zijn Pieten. Een groepje met de naam Idiote Spelletjes voert onfrisse daden uit in Verweggistan en mengt zich vervolgens onder de stroom aan asielzoekers, om de productie van daden te verhuizen naar het oh zo begeerde als verfoeide westen. En het grote gelukkige land aan de overkant heeft inmiddels een porno spuiende miljonair met een toupet van hooi. De rest van de naties had gegokt op een van koude vissenogen voorziene vrouw die graag in haar eigen verzinsels gelooft. Ik kreeg door het genoemde leed geen letter meer op het digitale papier. Writersblock door Weltschmerz, je zult het maar hebben…

Een ontsnapping moest ik organiseren. Sinds vorig jaar weet ik dat reizen goed is voor een potje schrijfwerk. En dan niet zielloos met een auto of een vliegtuig. Daar is niks aan, veel te veel stuur in eigen hand of makkelijk van A naar B. De trein zou het weer gaan worden. Avontuurlijk hoor, met een trein kan je stilstaan, hem missen, hij kan gecanceld worden, vertraging hebben en meer van die opwekkende acties. Helemaal goed als reis voor een ironische stresskip die ik in persona met volle overgave vertegenwoordig. Was Wales vorig jaar een goede keuze omdat deze zo lekker kort in vier dagen paste, zo wilde ik nu een stapje verder zetten met één dag verlenging. Ik besloot moedig te gaan waar bijna iedereen al geweest was maar nooit met een dergelijke idiote zienswijze als ik: Florence.

Florence zei mij eigenlijk niet zoveel. Bij navragen bleken David en Michelangelo daar hun marmeren worteltjes te hebben. Een kennis wees mij op een boek van Dan Brown dat zich daar zou afspelen, de film zou net een week voor mijn vertrek in première gaan. Die heb ik dan als wijze van documentaire tot mij genomen maar kon mij niet echt concentreren op het decor door de absurde ontsnapping op ontsnapping op ontsnapping van de hoofdpersonen.

Een boekje van de Achterlijke Nederlandse Wegen Belasting gekocht, met in rode letters op de omslag: Mét kaart! Ook daar krijg ik stress van: Je vouwt hem uit maar de wind maakt het meteen onmogelijk om erop te kijken. Je kijkt steevast tegen de verkeerde kant aan én het opvouwen is zo moeilijk als het volbrengen van een 5 sterren origami. Wie gebruikt er nog zo’n onmogelijk ding in dit app tijdperk? Omdat ik niet kon kiezen uit het overvolle bundeltje, besloot ik maar wat oproepen te doen via de media en kreeg zo wat gekke tips mee. Onder andere om mij vooral buiten in de Florijnse openlucht te blijven bewegen. Goede tip bleek ter plaatse.

Een paar weken voor vertrek lagen de tickets in de bus. Een reisschema met de verschillende Deutsche Bahn Fahrkarten erachter en een voucher voor het hotel De Medici. Die laatste had ik nog weten te regelen ten kantore van de reiswinkel. Ik kreeg namelijk een ander hotel aangeboden door overboeking. Gelukkig kon de aardige treinreismevrouw mij alsnog aan de begeerde hotelkamer helpen. En dat bleek later, na 17 uur treinen een gouden greep.

Over Kunstkopje

Verwondering en humor gebruik ik als uitgangspunt om de wereld begrijpelijk te maken. Door het woordgeknutsel wil ik daardoor wel eens uit de bocht vliegen. Maar u mag mij dan weer op weg helpen. Vind U mijn blogs leuk? Delen mag altijd... Enjoy
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurlijk, Informatief, Reizen, Verwondering, Werelds en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kunstkopdetrein Florence I

  1. Rob Alberts zegt:

    Ik lees graag over je ervaringen.

    Winterse groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s